recept: Gombás lepcsánka, Kifőzde
Gombás lepcsánka
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

20 dkg krumpli,
20 dkg gomba,
5 tojás,
kb. 10-15 dkg finomliszt,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
petrezselyem, bors, ételízesítő, só



A krumplit és gombát megtisztítjuk és nyersen lereszeljük (azon a reszelőn, amelyen almát reszelünk a pitébe), majd lesózzuk.
A hagymát és fokhagymát finomra reszeljük és lesózzuk.
A tojásokat kikeverjük annyi liszttel, hogy folyós tésztát kapjunk, majd belekeverjük a gombát, krumplit, hagymát és fokhagymát.
Borssal és ételízesítővel ízesítjük, megszórjuk egy evőkanál szárított morzsolt petrezselyemmel, majd állni hagyjuk 10 percre.
Ha a tészta nem elég sűrű, liszttel javítjuk. Olyan állagú legyen, hogy a kanálról éppen le tudjon folyni. Ekkor forró zsírba szaggatjuk és mindkét oldalát enyhén pirosra-ropogósra sütjük.
Nassolásra, borkorcsolyának kiválóan alkalmas. A gomba helyett (vagy mellett) bátran próbálkozhatunk apróra vágott zöldségekkel, reszelt sajttal, finomra vágott füstölt tarjával, vagy akár májjal, májkrémmel is.
Tejföllel, majonézzel, vagy tartármártással isteni, de nagyon finom magában is.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tócsni
 tökfasirt

Forrás: Feleségem ötlete, az ősrégi magyar recept alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.03. Utoljára frissítve: 2008.09.03.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 órája (2024-05-03 12:02:10 - 2.01)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez